Το Σεπτέμβριο του 2013, όταν γεννήθηκε η ιδέα να δημιουργήσω –όχι άλλον έναν- χώρο εστίασης, το κυρίαρχο ερώτημα ήταν πού; Επί 2 μήνες ερεύνησα όλες τις αγορές, ώσπου μια ημέρα βρέθηκα στο κέντρο της Αθήνας –όπου είχα χρόνια να βρεθώ- και αφού περπάτησα επί 4 ώρες στους δρόμους και τις πλατείες του, κατέληξα στο συμπέρασμα, πως η επιλογή ήταν πλέον εύκολη, ιστορικό κέντρο της Αθήνας.


Η γοητεία, η ζωντάνια και η ιστορικότητα του κέντρου, η αίσθηση πως εδώ χτυπά η καρδιά της Αθήνας, η αρχιτεκτονική των λίγων πλέον κτηρίων με την αισθητική μιας άλλης εποχής, που σου κόβει την ανάσα με την αρτιότητα της, με οδήγησαν στην απόφαση πως μόνο εδώ μπορώ να δημιουργήσω έναν χώρο, με έμφαση στην ποιότητα, την αισθητική, έναν χώρο που θα δημιουργεί μια σύγχρονη αναφορά στην αρμονία και την ειλικρίνεια της παλιάς Αθήνας.


Περπατώντας μπροστά από την Πρυτανεία και το Πανεπιστήμιο, στάθηκα μπροστά στην Εθνική Βιβλιοθήκη και μαγεμένος απ’ την ενέργεια και τη δυναμική της, έστριψα στην Ιπποκράτους και εντόπισα ένα σημαντικό κτίριο του 1934, στην βάση του οποίου υπήρχε ένας  χώρος δυσανάλογος μ’ αυτό, που δεν είχε καμία συνέχεια, καμία ομοιομορφία και αμέσως οραματίστηκα την θέση του Mollini μου, στο σημείο αυτό...


Πάρα τις προτάσεις πολλών εξειδικευμένων σχεδιαστών και κατασκευαστών χώρου εστίασης, που όλες παρέπεμπαν σε νεομοντέρνο σχεδιασμό και σε πλήρη αλλοίωση της όψης του κτιρίου, αλλά και του σημείου όπου βρίσκεται ο χώρος, ένα βράδυ απογοητευμένος, αλλά με έμπνευση που δημιουργήθηκε από τη γνωριμία μου με το χώρο, μετέφερα στο χαρτί την αφοσίωση μου στην ιστορικότητα του σημείου, στην αισθητική του κτιρίου, τη διάθεση μου ο χώρος αυτός να είναι απόλυτα εναρμονισμένος με την εθνική βιβλιοθήκη, ως νοητή συνέχεια της. Τέλος, μετέφερα την διάθεση μου να αποδώσω μια νότα μνήμης και αναφοράς στους παλαιότερους και προβολής στους νεότερους της παλιάς Αθήνας, με την διαχρονική της οντότητα συνδυασμένη με τις σύγχρονες ανέσεις, που καθιστούν το χώρο φιλόξενο, ευχάριστο και ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό.  Το Mollini Café & Bistrot, στόχος μου ήταν να παραπέμπει στη μαγεία του μεσοπολέμου σε ασπρόμαυρο φόντο.


Τον Φεβρουάριο του 2013 λοιπόν, αφού αποδομήσαμε πλήρως την υπάρχουσα κατασκευή και αφού αντικρίσαμε για πρώτη φορά την αρχική μορφή του κτιρίου, ξεκινήσαμε την υλοποίηση της κατασκευής αυτού του οράματος. Μετά από ανυπολόγιστη προσωπική ενέργεια, θέλω να πιστεύω ότι καταφέραμε να αποτυπώσουμε και να “ενσαρκώσουμε” το όραμα αυτό.


Εσείς είστε εκείνοι, που θα κρίνετε το αποτέλεσμα των προσπαθειών μας, εσείς είστε εκείνοι που καλείστε να επιβεβαιώσετε, αν ο χώρος αυτός σας μεταφέρει σε άλλες εποχές, αν σας μεταδίδει την ισορροπία του ωραίου και την αρμονία των παραπάνω χαρακτηριστικών...


Σας περιμένουμε λοιπόν για καφέ, φαγητό ή ποτό, στην Ιπποκράτους, στο πλάι της Εθνικής Βιβλιοθήκης, σε μια περιοχή με έντονα καλλιτεχνική ατμόσφαιρα, μιας και βρισκόμαστε ανάμεσα σε θέατρα όπως το Ακροπόλ, το Γκλόρια, το Διάνα, αλλά και δύο βήματα από τη Λυρική σκηνή, σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της πόλης.


Διάλειμμα από τη δουλειά, συνάντηση σε κεντρικό σημείο, ξεκούραση μετά τη βόλτα στα καταστήματα, πριν ή μετά το θέατρο, αλλά και βραδινή έξοδος με φίλους, είναι κάποιοι από τους λόγους που μπορεί κανείς να επισκεφθεί το Mollini Café & Βistrot. Στη συνέχεια, θα ανακαλύψει πως αποτελεί αγαπημένο προορισμό, με ατμόσφαιρα που σε κάνει να θες να επιστρέψεις...